Kraków

Pizza w Olio wypiekana jest w temperaturze około 450° przez maksymalnie 90 sekund. Ciasto to połączenie mąki typu 00, filtrowanej wody, drożdży i soli morskiej. Jesteśmy w gronie TOP 50 najlepszych pizzerii na świecie. Nasze lokale posiadają certyfikat prawdziwej pizzy Neapolitańskiej A.V.P.N. Gliwice pod no. 841, Kraków no. 935, Katowice no. 1012, Bielsko - Biała no. 1013.
Odwiedź nas. Wypiekamy codziennie od 12.00. Jest nam miło być z Wami w Krakowie.

Let’s start

  MOZZARELLA Z DODATKAMI
wybierz jedna z opcji, podajemy z pieczywem własnego wypieku:
 

MOZZARELLA DI BUFALA D.O.P ser z bawolego mleka

39

BURRATA D.O.P ser z krowiego mleka wypełnionego śmietanką

41
 

+ wybierz dodatki:

 

1/ pomidorki wiśniowe / słonecznik / bazylia / rukola / grana padano D.O.P. / czosnek / evo truflowe

 
 

2/ mortadella di Bologna I.G.P. / rukola / grana padano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / evo D.O.P.

 
  PROSCIUTTO TIME
*podawane z pieczywem własnego wypieku
 
  SELEKCJA WŁOSKICH WĘDLIN 50
 

BRUSCHETTA podawana na chlebie własnego wypieku

wybierz jedną z opcji:

 
1/ stracciatella I.G.P./ pomidorki datterini/ pieczony czosnek/ bazylia / evo D.O.P. 27
  2/ mortadella di Bologna I.G.P / ricotta / pistacja / evo truflowe 32
3/ pieczona figa / gorgonzola D.O.P. / bazylia / evo D.O.P. / piennolo del vesuvio D.O.P. 33
4/ anchois / piennolo del vesuvio D.O.P. / bazylia / grana padano D.O.P. / evo D.O.P. 33
   FOCACCIA
 
1/ standard: rozmaryn / evo D.O.P
22
  top: burrata / pomidorki datterini / rukola 44
  2/ lardo – włoska słonina / parmezan / świeżo mielony pieprz 33
   OLIWKI
 
  oliwki riviera 15
  oliwki jabłuszka 17

GREEN

 

  *podawana z pieczywem własnego wypieku  

NO.1.

zielenina / awokado / oliwki jabłuszka / prosciutto di Parma D.O.P. / pomidorki wiśniowe /
grana D.O.P. / słonecznik / świeże kwiaty

42

NO.2.

zielenina / karmelizowane orzechy / gruszka / figa / pecorino romano D.O.P. /

pomidorki wiśniowe / winogrona

42
     

DOLCI

 

BABA WŁOSKA

z lodami śmietankowymi i marakują

35
  SERNIK RICOTTA-OREO 26
  MASCARPONE-NUTELLA 27
 

CIAMBELLA NUTELLA

do podziału dla kilku osób

41
  WŁOSKIE TIRAMISU 25

TOP PIZZE SEZONOWE

TOP ROSSA  PRINCESS s.marzano D.O.P./ czosnek/ oregano/ straciatella - (kremowe wnętrze burraty) / grana D.O.P./ bazylia świeża/ evo D.O.P. 42 pln
DODAJ EKSTRA nduja . +6 pln
  TOP ROSSA HER KING guanciale - policzek wieprzowy/ czosnek/ peperoncino/
 grana D.O.P/ bazylia/ s.marzano D.O.P
42 pln
  TOP ROSSA CLOUD prosciutto di Parma D.O.P./ mozzarella di Bufala D.O.P./ bazylia/ s.marzano D.O.P./ 
evo D.O.P.
52 pln
     
  

TOP BIANCA AUTUMN - HERE YOU ARE! peposo - ossobuco długo pieczone w czerwonym winie z pieprzem i ziołami/ treccia/ opieńki marynowane w oleju słonecznikowym/ szałwia

52 pln
 

TOP BIANCA CIAO BELLA!  fior di latte/ pecorino romano D.O.P./ mortadella di Bologna I.G.P./ słodka konfitura z białej cebuli z dodatkiem octu balsamicznego z Modeny/ prażone orzechy laskowe/ bazylia


50 pln
 

TOP BIANCA MAMMA panna/ prosciutto cotto/ robiola/ szałwia/ skórka z limonki/ pecorino romano D.O.P.

48 pln
 

DO KAŻDEJ PIZZY DODAJ: 
burrata D.O.P.


+19pln

Pizza Bianca

  w tej pizzy znajdziesz: fiordilatte/ grana D.O.P.
*zmień fiordilatte na BUFALE

+8 pln
  BIANCA NO1 salsciccia/ friarelli/ evo D.O.P./ scarmoza affumicata 45 pln
BIANCA NO2 nduja calabrese/ ricotta/ miód ekologiczny/ rukola/ evo D.O.P. 45 pln
  BIANCA NO3 mascarpone/ cukinia/ pancetta affumicata/ świeże kwiaty/ świeżo mielony pieprz 47 pln
  BIANCA NO4 mortadella di Bologna I.G.P./ pistacje/ evo D.O.P./ pecorino romano D.O.P. 48 pln
  *w opcji z czarną truflą +16 pln
  BIANCA NO5 taleggio D.O.P./ straciatella I.G.P./ bazylia/ evo D.O.P./ gorgonzola D.O.P. 48 pln
  BIANCA NO6 mascarpone/ gorgonzola D.O.P./ gruszka/ orzechy karmelizowane/ świeże kwiaty/ winogrona 47 pln
     

PIZZA ROSSA

  w tej pizzy znajdziesz: pomidory s.marzano D.O.P./ fiordilatte/ grana D.O.P.
*zamień fiordilatte na BUFALĘ

+8 pln
  ROSSA NO1 vegan Marinara uwaga ! bez fiordilatte 29 pln
  ROSSA NO2 standard: Margherita 34 pln
  lub top: Margherita z Bufalą D.O.P. 42 pln
ROSSA NO3 kapary/ oliwki riviera/ anchois/ bazylia/ oregano/ czosnek/ evo D.O.P./ *bez fior di latte 40 pln
ROSSA NO4 spianata calabrese picante/ salame napoli/ pepperoncino/ evo D.O.P./ rukola 44 pln
  ROSSA NO5 prosciutto cotto/ karczochy/ pieczarki polskie/ bazylia świeża/ evo D.O.P. 44 pln
  ROSSA NO6 prosciutto di Parma D.O.P./ pomidorki datterini/ rukola/ grana padano D.O.P./evo D.O.P. 50 pln
  ROSSA NO7 pancetta affumicata/ burrata D.O.P./ piennolo del vesuvio D.O.P./ pomidorki datterini/ bazylia/ evo D.O.P. 52 pln
ROSSA NO8 nduja calabrese/ spianata calabrese picante/ robiola/ tallegio D.O.P./ szalotka/ bazylia 48 pln
ROSSA NO9 pieczona papryka peperoni/ duszony por/ karmelizowane orzechy/ pasta z karczochów/ kiełki groszku/ *bez fior di latte 46 pln
  *zamów również w opcji z wędliną + spianata calabrese picante +6 pln
ROSSA NO10 ser kozi fresco capra/ ricotta/ konfitura z cebuli/ peperoncino/ evo D.O.P. 47 pln
  ROSSA NO11 salsiccia/ salame napoli/ szalotka/ alpejski ser dobbiaco D.O.P. 46 pln
ROSSA NO12 nduja calabrese / mascarpone / marynowane słodkie papryczki peperoncino /
szalotka / peperoncino / chips ze spianaty / evo D.O.P. / *bez fior di latte
48 pln

KONTAKT:

Nadwiślańska 7, 30-527 Kraków
+48 570 900 044
krakow@olio-pizzanapoletana.pl

 

GODZINY OTWARCIA:

poniedziałek-czwartek + niedziela 12:00-22:00
piątek i sobota 12:00-23:00