Szczecin

Pizza w Olio wypiekana jest w temperaturze około 450° przez maksymalnie 90 sekund. Ciasto to połączenie mąki typu 00, filtrowanej wody, drożdży i soli morskiej. Jesteśmy w gronie TOP 50 najlepszych pizzerii na świecie. Nasze lokale posiadają certyfikat prawdziwej pizzy Neapolitańskiej A.V.P.N. Gliwice pod no. 841, Kraków no. 935, Katowice no. 1012, Bielsko - Biała no. 1013.
Odwiedź nas. Wypiekamy codziennie od 12.00. Miło nam być z Wami razem w Szczcinie

LET’S START

  MOZZARELLA Z DODATKAMI
wybierz jedna z opcji, podajemy z pieczywem własnego wypieku:
 

MOZZARELLA DI BUFALA D.O.P ser z bawolego mleka

38

BURRATA D.O.P ser z krowiego mleka wypełnionego śmietanką

39
 

+ wybierz dodatki

 

1/ pomidorki wiśniowe / słonecznik / bazylia / rukola / grana padano D.O.P. / czosnek / evo truflowe

 
 

2/ mortadella di Bologna I.G.P. / rukola / grana padano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / evo D.O.P.

 
  PROSCIUTTO TIME
*podawane z pieczywem własnego wypieku
 
  SELEKCJA WŁOSKICH WĘDLIN 49
 

BRUSCHETTA

podawana na chlebie własnego wypieku

 
 

wybierz jedną z opcji:

 

1/ stracciatella I.G.P./ pomidorki datterini/ pieczony czosnek/ bazylia / evo D.O.P.

27
 

2/ mortadella di Bologna I.G.P / ricotta / pistacja / evo truflowe

31
3/ pieczona figa / gorgonzola D.O.P. / bazylia / evo D.O.P. / piennolo del vesuvio D.O.P. 30
4/ anchois / piennolo del vesuvio D.O.P. / bazylia / grana padano D.O.P. / evo D.O.P. 29
  FOCACCIA
 
 1/ standard: rozmaryn / evo D.O.P 21
   top: burrata / pomidorki datterini / rukola 39
   2/ lardo – włoska słonina / parmezan / świeżo mielony pieprz 32
   OLIWKI  
  oliwki riviera 14
  oliwkim jabłuszka 16

GREEN

  *podawana z pieczywem własnego wypieku  

NO.1.

zielenina / awokado / oliwki jabłuszka / prosciutto di Parma D.O.P. /

pomidorki wiśniowe /

40

NO.2. 

zielenina / karmelizowane orzechy / gruszka / figa / pecorino romano D.O.P. /

pomidorki wiśniowe / winogrona

40

 

DOLCI

  MASCARPONE-NUTELLA 25
  WŁOSKIE TIRAMISU 24
 

BABA WŁOSKA

z lodami śmietankowymi i marakują

32
 

POŁAMANE CANNOLI Z KREMEM RICOTTA

+ świeże owoce i pistacja

32
 

CIAMBELLA NUTELLA

do podziału na kilka osób

39

TOP PIZZE SEZONOWE

TOP ROSSA  PRINCESS s.marzano D.O.P./ czosnek/ oregano/ straciatella (kremowe wnętrze burraty) / grana D.O.P./ bazylia świeża/ evo D.O.P. 42 pln
DODAJ EKSTRA nduja  +6 pln
TOP ROSSA HER KING guanciale - policzek wieprzowy/ czosnek/ peperoncino/
 grana D.O.P/ bazylia/ s.marzano D.O.P
42 pln
  TOP ROSSA THAI BANG szarpana kaczka w sosie hoisin/ ogórki sunomono/ s. marzano D.O.P./ dymka/ prażone orzeszki ziemne 48 pln

TOP ROSSA AMERICAN DREAM salsiccia piccante/ mieszanka dwóch mlecznych serów/ dobbiaco i fior di latte/ s.marzano D.O.P./ 
oregano/ czosnek

48 pln 

 

 

 

 

TOP BIANCA CRUNCHY WOLF krem z pieczarek portobello/ fior di latte/ smażone boczniaki/ 
krem fraiche/ pangrattato z pancettą/ tymianek/ evo D.O.P. 
*zamów również w opcji vege

44 pln

  TOP BIANCA A BIT CHEESY  stracchino/ gorgonzola piccante/ salsiccia fresca/ pieczarki/ 
zielona pietruszka/ grana D.O.P./ świeżo mielony pieprz/ bazylia/ evo D.O.P.
47 pln
   

 

  DO KAŻDEJ PIZZY DODAJ BURRATA D.O.P. 

+19pln

PIZZA ROSSA

  w tej pizzy zawsze: pomidory s.marzano D.O.P./ fiordilatte/ grana D.O.P.
*zamień fiordilatte na BUFALĘ

+8 pln
  ROSSA NO1 vegan Marinara uwaga ! bez fiordilatte 24 pln
  ROSSA NO2 standard: Margherita 31 pln
  lub top: Margherita z Bufalą D.O.P. 39 pln
ROSSA NO3 kapary/ oliwki riviera/ anchois/ bazylia/ oregano/ czosnek/ evo D.O.P./*bez fior di latte 38 pln
ROSSA NO4 spianata calabrese picante/ salame napoli/ pepperoncino/ evo D.O.P./ rukola 42 pln
  ROSSA NO5 prosciutto cotto/ karczochy/ pieczarki polskie/ bazylia świeża/ evo D.O.P. 43 pln
  ROSSA NO6 prosciutto di Parma D.O.P./ pomidorki datterini/ rukola/ grana padano D.O.P./evo D.O.P. 48 pln
  ROSSA NO7 pancetta affumicata/ burrata D.O.P./ piennolo del vesuvio D.O.P./ pomidorki datterini/ bazylia/ evo D.O.P. 51 pln
ROSSA NO8 nduja calabrese/ spianata calabrese picante/ robiola/ tallegio D.O.P./ szalotka/ bazylia 45 pln
ROSSA NO9 pieczona papryka peperoni/ duszony por/ karmelizowane orzechy/ pasta z karczochów
/kiełki groszku/*bez fior di latte
45 pln
  *zamów również w opcji z wędliną + spianata calabrese picante +6 pln
ROSSA NO10 ser kozi fresco capra/ ricotta/ konfitura z cebuli/ peperoncino/ evo D.O.P. 44 pln
  ROSSA NO11 salsiccia/ salame napoli/ szalotka/ alpejski ser dobbiaco D.O.P. 45 pln
ROSSA NO12 nduja calabrese / mascarpone / marynowane słodkie papryczki peperoncino /
szalotka / peperoncino / chips ze spianaty / evo D.O.P. / *bez fior di latte
47 pln

Pizza Bianca

  w tej pizzy znajdziesz: fiordilatte/ grana D.O.P.
*zmień fiordilatte na BUFALE

+8 pln
  BIANCA NO1 salsciccia/ friarelli/ evo D.O.P./ scarmoza affumicata 39 pln
BIANCA NO2 nduja calabrese/ ricotta/ miód ekologiczny/ rukola/ evo D.O.P. 43 pln
  BIANCA NO3 mascarpone/ cukinia/ pancetta affumicata/ świeże kwiaty/ świeżo mielony pieprz 44 pln
  BIANCA NO4 mortadella di Bologna I.G.P./ pistacje/ evo D.O.P./ pecorino romano D.O.P. 46 pln
  *w opcji z czarną truflą +12 pln
  BIANCA NO5 taleggio D.O.P./ straciatella I.G.P./ bazylia/ evo D.O.P./ gorgonzola D.O.P. 46 pln
  BIANCA NO6 mascarpone/ gorgonzola D.O.P./ gruszka/ orzechy karmelizowane/ kwiaty chabru/ winogrona 45 pln
     

KONTAKT:

Szczecin, Jagiellońska 10/U4 6
mob: 506 666 887

szczecin@olio-pizzanapoletana.pl

 

GODZINY OTWARCIA:

poniedziałek-czwartek + niedziela 12:00-22:00

piątek i sobota 12:00-23:00