Szczecin
Pizza w Olio wypiekana jest w temperaturze około 450° przez maksymalnie 90 sekund. Ciasto to połączenie mąki typu 00, filtrowanej wody, drożdży i soli morskiej. Jesteśmy w gronie TOP 50 najlepszych pizzerii na świecie. Nasze lokale posiadają certyfikat prawdziwej pizzy Neapolitańskiej A.V.P.N. Gliwice pod no. 841, Kraków no. 935, Katowice no. 1012, Bielsko - Biała no. 1013.
Odwiedź nas. Wypiekamy codziennie od 12.00. Miło nam być z Wami razem w Szczcinie
LET’S START
MOZZARELLA Z DODATKAMI wybierz jedna z opcji, podajemy z pieczywem własnego wypieku: |
||
![]() |
MOZZARELLA DI BUFALA D.O.P ser z bawolego mleka |
38 |
![]() |
BURRATA D.O.P ser z krowiego mleka wypełnionego śmietanką |
39 |
+ wybierz dodatki |
||
![]() |
1/ pomidorki wiśniowe / słonecznik / bazylia / rukola / grana padano D.O.P. / czosnek / evo truflowe |
|
2/ mortadella di Bologna I.G.P. / rukola / grana padano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / evo D.O.P. |
||
PROSCIUTTO TIME *podawane z pieczywem własnego wypieku |
||
SELEKCJA WŁOSKICH WĘDLIN | 49 | |
BRUSCHETTA podawana na chlebie własnego wypieku |
||
wybierz jedną z opcji: |
||
![]() |
1/ stracciatella I.G.P./ pomidorki datterini/ pieczony czosnek/ bazylia / evo D.O.P. |
27 |
2/ mortadella di Bologna I.G.P / ricotta / pistacja / evo truflowe |
31 | |
![]() |
3/ pieczona figa / gorgonzola D.O.P. / bazylia / evo D.O.P. / piennolo del vesuvio D.O.P. | 30 |
![]() |
4/ anchois / piennolo del vesuvio D.O.P. / bazylia / grana padano D.O.P. / evo D.O.P. | 29 |
FOCACCIA |
||
![]() |
1/ standard: rozmaryn / evo D.O.P | 21 |
top: burrata / pomidorki datterini / rukola | 39 | |
2/ lardo – włoska słonina / parmezan / świeżo mielony pieprz | 32 | |
OLIWKI | ||
oliwki riviera | 14 | |
oliwkim jabłuszka | 16 |
GREEN
*podawana z pieczywem własnego wypieku | ||
![]() |
NO.1. zielenina / awokado / oliwki jabłuszka / prosciutto di Parma D.O.P. / pomidorki wiśniowe / |
40 |
![]() ![]() |
NO.2. zielenina / karmelizowane orzechy / gruszka / figa / pecorino romano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / winogrona |
40 |
DOLCI
MASCARPONE-NUTELLA | 25 | |
WŁOSKIE TIRAMISU | 24 | |
BABA WŁOSKA z lodami śmietankowymi i marakują |
32 | |
POŁAMANE CANNOLI Z KREMEM RICOTTA + świeże owoce i pistacja |
32 | |
CIAMBELLA NUTELLA do podziału na kilka osób |
39 |
TOP PIZZE SEZONOWE
![]() |
TOP ROSSA PRINCESS s.marzano D.O.P./ czosnek/ oregano/ straciatella (kremowe wnętrze burraty) / grana D.O.P./ bazylia świeża/ evo D.O.P. | 42 pln |
![]() |
DODAJ EKSTRA nduja | +6 pln |
TOP ROSSA HER KING guanciale - policzek wieprzowy/ czosnek/ peperoncino/ grana D.O.P/ bazylia/ s.marzano D.O.P |
42 pln | |
TOP ROSSA CLOUD prosciutto di Parma D.O.P./ mozzarella di Bufala D.O.P./ bazylia/ s.marzano D.O.P./ evo D.O.P. |
52 pln | |
|
|
|
TOP BIANCA AUTUMN - HERE YOU ARE! peposo - ossobuco długo pieczone w czerwonym winie z pieprzem i ziołami/ treccia/ opieńki marynowane w oleju słonecznikowym/ szałwia |
52 pln |
|
TOP BIANCA CIAO BELLA! fior di latte/ pecorino romano D.O.P./ mortadella di Bologna I.G.P./ słodka konfitura z białej cebuli z dodatkiem octu balsamicznego z Modeny/ prażone orzechy laskowe/ bazylia |
50 pln |
|
TOP BIANCA MAMMA panna/ prosciutto cotto/ robiola/ szałwia/ skórka z limonki/ pecorino romano D.O.P. |
48 pln |
|
|
||
DO KAŻDEJ PIZZY DODAJ BURRATA D.O.P. |
+19pln |
PIZZA ROSSA
w tej pizzy zawsze: pomidory s.marzano D.O.P./ fiordilatte/ grana D.O.P. *zamień fiordilatte na BUFALĘ |
+8 pln | |
ROSSA NO1 vegan Marinara uwaga ! bez fiordilatte | 24 pln | |
ROSSA NO2 standard: Margherita | 31 pln | |
lub top: Margherita z Bufalą D.O.P. | 39 pln | |
![]() |
ROSSA NO3 kapary/ oliwki riviera/ anchois/ bazylia/ oregano/ czosnek/ evo D.O.P./*bez fior di latte | 38 pln |
![]() ![]() ![]() |
ROSSA NO4 spianata calabrese picante/ salame napoli/ pepperoncino/ evo D.O.P./ rukola | 42 pln |
ROSSA NO5 prosciutto cotto/ karczochy/ pieczarki polskie/ bazylia świeża/ evo D.O.P. | 43 pln | |
ROSSA NO6 prosciutto di Parma D.O.P./ pomidorki datterini/ rukola/ grana padano D.O.P./evo D.O.P. | 48 pln | |
ROSSA NO7 pancetta affumicata/ burrata D.O.P./ piennolo del vesuvio D.O.P./ pomidorki datterini/ bazylia/ evo D.O.P. | 51 pln | |
![]() ![]() |
ROSSA NO8 nduja calabrese/ spianata calabrese picante/ robiola/ tallegio D.O.P./ szalotka/ bazylia | 45 pln |
![]() ![]() ![]() |
ROSSA NO9 pieczona papryka peperoni/ duszony por/ karmelizowane orzechy/ pasta z karczochów /kiełki groszku/*bez fior di latte |
45 pln |
*zamów również w opcji z wędliną + spianata calabrese picante | +6 pln | |
![]() |
ROSSA NO10 ser kozi fresco capra/ ricotta/ konfitura z cebuli/ peperoncino/ evo D.O.P. | 44 pln |
ROSSA NO11 salsiccia/ salame napoli/ szalotka/ alpejski ser dobbiaco D.O.P. | 45 pln | |
![]() ![]() ![]() |
ROSSA NO12 nduja calabrese / mascarpone / marynowane słodkie papryczki peperoncino / szalotka / peperoncino / chips ze spianaty / evo D.O.P. / *bez fior di latte |
47 pln |
Pizza Bianca
w tej pizzy znajdziesz: fiordilatte/ grana D.O.P. *zmień fiordilatte na BUFALE |
+8 pln | |
BIANCA NO1 salsciccia/ friarelli/ evo D.O.P./ scarmoza affumicata | 39 pln | |
![]() |
BIANCA NO2 nduja calabrese/ ricotta/ miód ekologiczny/ rukola/ evo D.O.P. | 43 pln |
BIANCA NO3 mascarpone/ cukinia/ pancetta affumicata/ świeże kwiaty/ świeżo mielony pieprz | 44 pln | |
BIANCA NO4 mortadella di Bologna I.G.P./ pistacje/ evo D.O.P./ pecorino romano D.O.P. | 46 pln | |
*w opcji z czarną truflą | +12 pln | |
BIANCA NO5 taleggio D.O.P./ straciatella I.G.P./ bazylia/ evo D.O.P./ gorgonzola D.O.P. | 46 pln | |
BIANCA NO6 mascarpone/ gorgonzola D.O.P./ gruszka/ orzechy karmelizowane/ kwiaty chabru/ winogrona | 45 pln | |
KONTAKT:
Szczecin, Jagiellońska 10/U4 6
mob: 506 666 887
szczecin@olio-pizzanapoletana.pl
GODZINY OTWARCIA:
poniedziałek-czwartek + niedziela 12:00-22:00
piątek i sobota 12:00-23:00