Gliwice

W Gliwicach wszystko się zaczęło. To tutaj rozpoczęła się przygoda całego teamu_olio
Nasi pizzaiolo z ogromnym uśmiechem i wielkim sercem tworzą cuda w piecu, który przyjechał do nas prosto z Neapolu. Nasze ciasto to połączenie neapolitańskiej mąki, filtrowanej wody i odpowiedniej soli morskiej. Posiadamy status prawdziwej pizzy neapolitańskiej A.V.P.N. numer 841. Nasi przyjaciele z Krakowa A.V.P.N. numer 935. Katowice oraz Bielsko-Biała już niebawem. Wypiekamy codziennie od 12.00. Miło jest nam być razem z Wami. 

PIZZA ROSSA

  w tej pizzy zawsze znajdziesz: pomidory s.marzano D.O.P./ fiordilatte/ grana D.O.P.
*zamień fiordilatte na BUFALĘ

+8 pln
  ROSSA NO1 vegan Marinara uwaga ! bez fiordilatte 24 pln
  ROSSA NO2 standard: Margherita 31 pln
  lub top: Margherita z Bufalą D.O.P. 39 pln
ROSSA NO3 kapary/ oliwki riviera/ anchois/ bazylia/ oregano/ czosnek/ evo D.O.P. uwaga! bez fiordilatte 38 pln
ROSSA NO4 spianata calabrese picante/ salame napoli/ pepperoncino/ evo D.O.P./ rukola 42 pln
  ROSSA NO5 prosciutto cotto/ karczochy/ pieczarki polskie/ bazylia świeża/ evo D.O.P. 43 pln
  ROSSA NO6 prosciutto di Parma D.O.P./ pomidorki datterini/ rukola/ grana padano D.O.P./evo D.O.P. 47 pln
  ROSSA NO7 pancetta affumicata/ burrata D.O.P./ piennolo del vesuvio D.O.P./ pomidorki datterini/ bazylia/ evo D.O.P. 51 pln
ROSSA NO8 nduja calabrese/ spianata calabrese picante/ robiola/ tallegio D.O.P./ szalotka/ bazylia 45 pln
ROSSA NO9 pieczona papryka peperoni/ duszony por/ karmelizowane orzechy/ pasta z karczochów/ kiełki groszku 44 pln
  *zamów również w opcji z wędliną + spianata calabrese picante +6 pln
ROSSA NO10 ser kozi fresco capra/ ricotta/ konfitura z cebuli/ peperoncino/ evo D.O.P. 43 pln
  ROSSA NO11 salsiccia/ salame napoli/ szalotka/ alpejski ser dobbiaco D.O.P. 45 pln

Pizza Bianca

  w tej pizzy znajdziesz zawsze: fiordilatte/ grana D.O.P.
*zmień fiordilatte na BUFALE

+8 pln
  BIANCA NO1 salsciccia/ friarelli/ evo D.O.P./ scarmoza affumicata 39 pln
BIANCA NO2 nduja calabrese/ ricotta/ miód ekologiczny/ rukola/ evo D.O.P. 42 pln
  BIANCA NO3 mascarpone/ cukinia/ pancetta affumicata/ świeże kwiaty/ świeżo mielony pieprz 44 pln
  BIANCA NO4 mortadella di Bologna I.G.P./ pistacje/ evo D.O.P./ pecorino romano D.O.P.  46 pln
  *w opcji z czarną truflą +12 pln
  BIANCA NO5 taleggio D.O.P./ straciatella I.G.P./ bazylia/ evo D.O.P./ gorgonzola D.O.P. 46 pln
  BIANCA NO6 mascarpone/ gorgonzola D.O.P./ gruszka/ orzechy karmelizowane/ kwiaty chabru/ winogrona 45 pln
     

TOP PIZZE SEZONOWE

TOP ROSSA  PRINCESS s.marzano D.O.P./ czosnek/ oregano/ straciatella - (kremowe wnętrze burasy) / grana D.O.P./ bazylia świeża/ evo D.O.P. 40 pln
DODAJ EKSTRA nduja  +6 pln
TOP ROSSA  "HER KING"  s.marzano D.O.P./ czosnek/ peperoncino/ guanciale - policzek wieprzowy/ grana D.O.P./ bazylia 39 pln
TOP ROSSA 5 HIGHWAY TO HELL nduja/ mascarpone/ marynowane słodkie papryczki peperoncino/ szalotka/ peperoncino/ chips ze spianaty/ s.marzano D.O.P./ evo D.O.P. 47 pln
     
TOP BIANCA LOVE YOU BEAR duszony czosnek niedźwiedzi/ cukinia/ pomidorki/ ser koryciński z czarnuszką/ krem z mascarpone/ evo D.O.P. 45 pln
  TOP BIANCA BLOSSOM FEST grubo siekane szparagi/ skwarki z polskiego boczku/ palona dymka/ skórka z cytryny/ krem z mascarpone/ świeże kwiaty/ evo D.O.P. 46 pln
  TOP BIANCA NO NAME puszyste puree ziemniaczane/ prosciutto cotto/ krem z mascarpone/ grana D.O.P./ świeży koper/ evo D.O.P. 44 pln
     
  DO KAŻDEJ PIZZY DODAJ BURRATA D.O.P.  +19pln

KONTAKT:

Rynek 22/I, 44-100 Gliwice

+48 519 353 657

gliwice@olio-pizzanapoletana.pl

 

GODZINY OTWARCIA:

poniedziałek-czwartek + niedziela 12:00-22:00

piątek i sobota 12:00-23:00