Gdynia

Pizza w Olio wypiekana jest w temperaturze około 450° przez maksymalnie 90 sekund. Ciasto to połączenie mąki typu 00, filtrowanej wody, drożdży i soli morskiej. Jesteśmy w gronie TOP 50 najlepszych pizzerii na świecie. Nasze lokale posiadają certyfikat prawdziwej pizzy Neapolitańskiej A.V.P.N. Gliwice pod no. 841, Kraków no. 935, Katowice no. 1012, Bielsko - Biała no. 1013.
Odwiedź nas. Wypiekamy codziennie od 12.00. Miło nam być z Wami razem w Gdyni. 

LET’S START

  MOZZARELLA Z DODATKAMI
wybierz jedna z opcji, podajemy z pieczywem własnego wypieku:
   

MOZZARELLA DI BUFALA D.O.P ser z bawolego mleka

39

BURRATA D.O.P ser z krowiego mleka wypełnionego śmietanką

41
 

+ wybierz dodatki

   

1/ pomidorki wiśniowe / słonecznik / bazylia / rukola / grana padano D.O.P. / czosnek / evo truflowe

   
 

2/ mortadella di Bologna I.G.P. / rukola / grana padano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / evo D.O.P.

   
 

 

   
  PROSCIUTTO TIME
*podawane z pieczywem własnego wypieku
49
  SELEKCJA WŁOSKICH WĘDLIN    
       
 

BRUSCHETTA

podawana na chlebie własnego wypieku

   
 

wybierz jedną z opcji:

   

1/ stracciatella I.G.P./ pomidorki datterini/ pieczony czosnek/ bazylia / evo D.O.P.

29
 

2/ mortadella di Bologna I.G.P / ricotta / pistacja / evo truflowe

32
3/ pieczona figa / gorgonzola D.O.P. / bazylia / evo D.O.P. / piennolo del vesuvio D.O.P. 32
4/ anchois / piennolo del vesuvio D.O.P. / bazylia / grana padano D.O.P. / evo D.O.P. 32
     
  FOCACCIA
   
 1/ standard: rozmaryn / evo D.O.P 22
   top: burrata / pomidorki datterini / rukola 44
   2/ lardo – włoska słonina / parmezan / świeżo mielony pieprz 33
     
   OLIWKI    
  oliwki riviera 15
  oliwki jabłuszka 17
 

 

   

GREEN

  *podawana z pieczywem własnego wypieku    

NO.1.

zielenina / awokado / oliwki jabłuszka / prosciutto di Parma D.O.P. /

pomidorki wiśniowe /

43

NO.2. 

zielenina / karmelizowane orzechy / gruszka / figa / pecorino romano D.O.P. /

pomidorki wiśniowe / winogrona

43

 

DOLCI

  WŁOSKIE TIRAMISU 25
 

BABA WŁOSKA

z lodami śmietankowymi i marakują

34
 

SERNIK PISTACJOWY

z białą czekoladą i kruszonymi pistacjami

24
 

CIAMBELLA NUTELLA

do podziału na kilka osób

41

TOP PIZZE SEZONOWE

TOP ROSSA PRINCESS s.marzano D.O.P./ czosnek/ oregano/ straciatella (kremowe wnętrze burraty) / grana D.O.P./ bazylia świeża/ evo D.O.P. 43
DODAJ EKSTRA nduja / VEGE bomba calabra  +6
  TOP CLOUD prosciutto di parma D.O.P. / mozzarella di bufala D.O.P. / bazylia / s. marzano D.O.P. / evo D.O.P. 53

TOP ROSSA AMERICAN DREAM salsiccia piccante/ mieszanka dwóch mlecznych serów/ 
dobbiaco i fior di latte/ s.marzano D.O.P./ 
oregano/ czosnek

48

TOP ROSSA OLIO'S CAPONATA burrata D.O.P./ pieczony bakłażan/ grillowana, marynowana papryka/ oliwki zielone/ słone, prażone migdały/ czosnek/ s.marzano D.O.P. 

52

  OLIO STAR Roast Beef di Manzo / fior di latte / sałata rzymska / pecorino romano D.O.P. / cytryna / s.marzano D.O.P / evo peperoncino

52

 

   
 
TOP BIANCA ALLORA! Trufla&Speck
włoska dojrzewająca wędlina - speck/ sos z tartych pieczarek i trufli/ fior di latte/ parmezan tarty 

49

   

 

  DO KAŻDEJ PIZZY DODAJ BURRATA D.O.P. 

  +19   

PIZZA ROSSA

  w tej pizzy zawsze: pomidory s.marzano D.O.P./ fiordilatte/ grana D.O.P.
*zamień fior di latte na BUFALĘ

+8
  ROSSA NO1 vegan Marinara uwaga ! bez fiordilatte 27
  ROSSA NO2 standard: Margherita 33
  lub top: Margherita z Bufalą D.O.P. 41
ROSSA NO3 kapary/ oliwki riviera/ anchois/ bazylia/ oregano/ czosnek/ evo D.O.P./*bez fior di latte 39
ROSSA NO4 spianata calabrese picante/ salame napoli/ pepperoncino/ evo D.O.P./ rukola 45
  ROSSA NO5 prosciutto cotto/ karczochy/ pieczarki polskie/ bazylia świeża/ evo D.O.P. 44
  ROSSA NO6 prosciutto di Parma D.O.P./ pomidorki datterini/ rukola/ grana padano D.O.P./evo D.O.P. 49
  ROSSA NO7 pancetta affumicata/ burrata D.O.P./ piennolo del vesuvio D.O.P./ pomidorki datterini/ bazylia/ evo D.O.P. 54
ROSSA NO8 nduja calabrese/ spianata calabrese picante/ robiola/ tallegio D.O.P./ szalotka/ bazylia 48
ROSSA NO9 pieczona papryka peperoni/ duszony por/ karmelizowane orzechy/ pasta z karczochów
/kiełki groszku/*bez fior di latte
46
  *zamów również w opcji z wędliną + spianata calabrese picante +6
ROSSA NO10 ser kozi fresco capra/ ricotta/ konfitura z cebuli/ peperoncino/ evo D.O.P. 46
  ROSSA NO11 salsiccia/ salame napoli/ szalotka/ alpejski ser dobbiaco D.O.P. 47
ROSSA NO12 nduja calabrese / mascarpone / marynowane słodkie papryczki peperoncino /
szalotka / peperoncino / chips ze spianaty / evo D.O.P. / *bez fior di latte
  49   

 

Pizza Bianca

  w tej pizzy znajdziesz: fiordilatte/ grana D.O.P.
*zmień fior di latte na BUFALE

+8
  BIANCA NO1 salsciccia/ friarelli/ evo D.O.P./ scarmoza affumicata 43
BIANCA NO2 nduja calabrese/ ricotta/ miód ekologiczny/ rukola/ evo D.O.P.
*zamów również w opcji VEGE z bomba calabra
45
  BIANCA NO3 mascarpone/ cukinia/ pancetta affumicata/ świeże kwiaty/ świeżo mielony pieprz 46
  BIANCA NO4 mortadella di Bologna I.G.P./ pistacje/ evo D.O.P./ pecorino romano D.O.P. 48
  *w opcji z czarną truflą +12
  BIANCA NO5 taleggio D.O.P./ straciatella I.G.P./ bazylia/ evo D.O.P./ gorgonzola D.O.P. 47
  BIANCA NO6 mascarpone/ gorgonzola D.O.P./ gruszka/ orzechy karmelizowane/ kwiaty chabru/ winogrona    47  
     

Let’s drink

 

LEMONIADA

domowej roboty  0,45 l 

   
 

KLASYCZNA

18
 

LICZI-CYTRYNA

22
 

PISTACJA-RABARBAR

22
 

JAGODA-KOKOS

22
 

WIŚNIA-BRZOSKWINIA

22
 

 *zamów 1 litr dowolnej lemoniady

38
 

 

   
 

KAWA

   
 

ESPRESSO / AMERICANO

10/13
 

CAPPUCCINO / LATTE

14/16
 

ESPRESSO TONIC / ESPRESSO ORANGE TONIC

19/22
 

 

   
 

NAPARY 0,4 l

   
 

GINGER HOT 

imbir, miód, cytrusy, cynamon, goździk

23
 

ROSE MARIE 

konfitura różana, cytrusy, rozmaryn

23
 

RASPBERRY&HONEY 

malina, cytrusy, miód, czerwony pieprz

23
 

 

   
 

HERBATA NATURALNA

   
 

KUBEK 

zapytaj obsługę o rodzaje

*Do każdej herbaty dodaj miód +4

16
 

 

   
 

SOK WYCISKANY

20
 

 

   
 

WŁOSKIE NAPOJE

   
 

ORANSODA / LEMONSODA / MOJITO / CHINOTTO

13
 

BEZALKOHOLOWY APERITIF sanbitter - red / crodino

14
 

 

   
 

WODA 

   
 

DUŻA WŁOSKA niegazowana / gazowana 0,8 l

18
 

MAŁA WŁOSKA niegazowana / gazowana 0,28 l

8
 

 

   
 

INNE

   
 

COLA / COLA ZERO 0,25 l

10
 

SOK JABŁKOWY / POMARAŃCZOWY 0,25 l

9

 

Cheers

 

SPRITZERY & KOKTAJLE

 
 

PINK ROSE lillet rose / kinley pink / świeże maliny

31
 

LILAC CANDY lillet rose / tonic kwiat wiśni / fiołek

32
 

UNICORN BLUSH lillet rose / frizzante / liczi / róża

32
 

BITTER KISS lillet blanc / tonic / gorzka pomarańcza / grejpfrut

32
 

HUGO lillet blanc / czarny bez / limonka / frizzante

31
 

APEROL SPRITZ aperol / frizzante / woda gazowana / pomarańcza

31
 

*zapytaj obsługę o opcję alkohol free

 
 

 

 
 

FRIZZANTE ON TAP

 
 

FRIZZANTE dodaj: maliny +5 / cytrusy +5 / róża +6   0,15 l / 0,5 l / 1 l

16/40/79
 

 

 
 

BĄBLE

 
 

RÓŻOWE PROSECCO 0,75 l

*zamów również w opcji alkohol free

99
 

 

 
 

SZAMPAN

 
 

G.H. MUMM ROSE 0,75 l

290
 

G.H. MUMM ICE EXTRA 0,75 l

290
 

 

 
 

WINE BAR

 
 

BIAŁE / CZERWONE dodaj bez i różę +6    0,15 l / 0,5 l / 1 l

17/49/89

 

 

 

 

PIWO

 
 

BIRRA MORETTI on tap    0,33 l / 0,5 l 

16/17

 

BIRRA moretti / peroni nastro azzuro / peroni 0,33 l

16
 

BIRRA MENABREA la 150° weiss 0,33 l

19
 

BIRRA MENABREA 0% 0,33 l

16
 

PERONI NASTRO AZZURO 0% 0,33 l

16

 

KONTAKT:

Al. Marszałka Piłsudskiego 11
Gdynia, Poland

gdynia@olio-pizzanapoletana.pl

 

GODZINY OTWARCIA:

poniedziałek-czwartek + niedziela 12:00-22:00

piątek i sobota 12:00-23:00