Katowice

Pizza w Olio wypiekana jest w temperaturze około 450° przez maksymalnie 90 sekund. Ciasto to połączenie mąki typu 00, filtrowanej wody, drożdży i soli morskiej. Jesteśmy w gronie TOP 50 najlepszych pizzerii na świecie. Nasze lokale posiadają certyfikat prawdziwej pizzy Neapolitańskiej A.V.P.N. Gliwice pod no. 841, Kraków no. 935, Katowice no. 1012, Bielsko - Biała no. 1013.
Odwiedź nas. Wypiekamy codziennie od 12.00. Miło nam być z Wami razem w Kato. 

LET’S START

  MOZZARELLA Z DODATKAMI
wybierz jedna z opcji, podajemy z pieczywem własnego wypieku:
 

MOZZARELLA DI BUFALA D.O.P ser z bawolego mleka

38

BURRATA D.O.P ser z krowiego mleka wypełnionego śmietanką

40
 

+ wybierz dodatki

 

1/ pomidorki wiśniowe / słonecznik / bazylia / rukola / grana padano D.O.P. / czosnek / evo truflowe

 
 

2/ mortadella di Bologna I.G.P. / rukola / grana padano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / evo D.O.P.

 
  PROSCIUTTO TIME
*podawane z pieczywem własnego wypieku
 
  SELEKCJA WŁOSKICH WĘDLIN 49
 

BRUSCHETTA

podawana na chlebie własnego wypieku

 
 

wybierz jedną z opcji:

 

1/ pomidory malinowe / bazylia / czosnek / grana D.O.P

24
 

2/ mortadella di Bologna I.G.P / ricotta / pistacja / evo truflowe

31
3/ pieczona figa / gorgonzola D.O.P. / bazylia / evo D.O.P. / piennolo del vesuvio D.O.P. 31
4/ anchois / piennolo del vesuvio D.O.P. / bazylia / grana padano D.O.P. / evo D.O.P. 31
  FOCACCIA
 
 1/ standard: rozmaryn / evo D.O.P 20
   top: burrata / pomidorki datterini / rukola 43
   2/ lardo – włoska słonina / parmezan / świeżo mielony pieprz 32
   OLIWKI  
  oliwki riviera 14
  oliwkim jabłuszka 16

GREEN

  *podawana z pieczywem własnego wypieku  

NO.1.

zielenina / awokado / oliwki jabłuszka / prosciutto di Parma D.O.P. /

pomidorki wiśniowe /

39

NO.2. 

zielenina / karmelizowane orzechy / gruszka / figa / pecorino romano D.O.P. /

pomidorki wiśniowe / winogrona

39

 

DOLCI

  MASCARPONE-NUTELLA 25
  WŁOSKIE TIRAMISU 24
 

BABA WŁOSKA

z lodami śmietankowymi i marakują

32
 

POŁAMANE CANNOLI Z KREMEM RICOTTA

+ świeże owoce i pistacja

32
 

CIAMBELLA NUTELLA

do podziału na kilka osób

40

TOP PIZZE SEZONOWE

TOP ROSSA  PRINCESS s.marzano D.O.P./ czosnek/ oregano/ straciatella (kremowe wnętrze burraty) / grana D.O.P./ bazylia świeża/ evo D.O.P. 42 pln
DODAJ EKSTRA nduja  +6 pln
  TOP ROSSA HER KING guanciale - policzek wieprzowy/ czosnek/ peperoncino/
 grana D.O.P/ bazylia/ s.marzano D.O.P
42 pln
  TOP ROSSA CLOUD prosciutto di Parma D.O.P./ mozzarella di Bufala D.O.P./ bazylia/ s.marzano D.O.P./ 
evo D.O.P.
52 pln
 

 

 

 

TOP BIANCA AUTUMN - HERE YOU ARE! peposo - ossobuco długo pieczone w czerwonym winie z pieprzem i ziołami/ treccia/ opieńki marynowane w oleju słonecznikowym/ szałwia

52 pln 

 

TOP BIANCA CIAO BELLA!  fior di latte/ pecorino romano D.O.P./ mortadella di Bologna I.G.P./ słodka konfitura z białej cebuli z dodatkiem octu balsamicznego z Modeny/ prażone orzechy laskowe/ bazylia

50 pln

  TOP BIANCA MAMMA panna/ prosciutto cotto/ robiola/ szałwia/ skórka z limonki/ pecorino romano D.O.P.

48 pln 

   

 

  DO KAŻDEJ PIZZY DODAJ BURRATA D.O.P. 

+19pln

PIZZA ROSSA

  w tej pizzy zawsze: pomidory s.marzano D.O.P./ fiordilatte/ grana D.O.P.
*zamień fiordilatte na BUFALĘ

+8 pln
  ROSSA NO1 vegan Marinara uwaga ! bez fiordilatte 26 pln
  ROSSA NO2 standard: Margherita 32 pln
  lub top: Margherita z Bufalą D.O.P. 40 pln
ROSSA NO3 kapary/ oliwki riviera/ anchois/ bazylia/ oregano/ czosnek/ evo D.O.P./*bez fior di latte 39 pln
ROSSA NO4 spianata calabrese picante/ salame napoli/ pepperoncino/ evo D.O.P./ rukola 42 pln
  ROSSA NO5 prosciutto cotto/ karczochy/ pieczarki polskie/ bazylia świeża/ evo D.O.P. 43 pln
  ROSSA NO6 prosciutto di Parma D.O.P./ pomidorki datterini/ rukola/ grana padano D.O.P./evo D.O.P. 49 pln
  ROSSA NO7 pancetta affumicata/ burrata D.O.P./ piennolo del vesuvio D.O.P./ pomidorki datterini/ bazylia/ evo D.O.P. 51 pln
ROSSA NO8 nduja calabrese/ spianata calabrese picante/ robiola/ tallegio D.O.P./ szalotka/ bazylia 46 pln
ROSSA NO9 pieczona papryka peperoni/ duszony por/ karmelizowane orzechy/ pasta z karczochów
/kiełki groszku/*bez fior di latte
45 pln
  *zamów również w opcji z wędliną + spianata calabrese picante +6 pln
ROSSA NO10 ser kozi fresco capra/ ricotta/ konfitura z cebuli/ peperoncino/ evo D.O.P. 45 pln
  ROSSA NO11 salsiccia/ salame napoli/ szalotka/ alpejski ser dobbiaco D.O.P. 45 pln
ROSSA NO12 nduja calabrese / mascarpone / marynowane słodkie papryczki peperoncino /
szalotka / peperoncino / chips ze spianaty / evo D.O.P. / *bez fior di latte
47 pln

Pizza Bianca

  w tej pizzy znajdziesz: fiordilatte/ grana D.O.P.
*zmień fiordilatte na BUFALE

+8 pln
  BIANCA NO1 salsciccia/ friarelli/ evo D.O.P./ scarmoza affumicata 42 pln
BIANCA NO2 nduja calabrese/ ricotta/ miód ekologiczny/ rukola/ evo D.O.P. 44 pln
  BIANCA NO3 mascarpone/ cukinia/ pancetta affumicata/ świeże kwiaty/ świeżo mielony pieprz 45 pln
  BIANCA NO4 mortadella di Bologna I.G.P./ pistacje/ evo D.O.P./ pecorino romano D.O.P. 47 pln
  *w opcji z czarną truflą +12 pln
  BIANCA NO5 taleggio D.O.P./ straciatella I.G.P./ bazylia/ evo D.O.P./ gorgonzola D.O.P. 47 pln
  BIANCA NO6 mascarpone/ gorgonzola D.O.P./ gruszka/ orzechy karmelizowane/ kwiaty chabru/ winogrona 45 pln
     

KONTAKT:

Katowice, Dworcowa 6
mob: 727 266 909

katowice@olio-pizzanapoletana.pl

 

GODZINY OTWARCIA:

poniedziałek-czwartek + niedziela 12:00-22:00

piątek i sobota 12:00-23:00