Wrocław
Pizza w Olio wypiekana jest w temperaturze około 450° przez maksymalnie 90 sekund. Ciasto to połączenie mąki typu 00, filtrowanej wody, drożdży i soli morskiej. Jesteśmy w gronie TOP 50 najlepszych pizzerii na świecie. Nasze lokale posiadają certyfikat prawdziwej pizzy Neapolitańskiej A.V.P.N. Gliwice pod no. 841, Kraków no. 935, Katowice no. 1012, Bielsko - Biała no. 1013, Szczecin no. 1144, Wrocław no. 1145
Odwiedź nas. Wypiekamy codziennie od 12.00. Miło nam być z Wami razem we WRO.
LET’S START
| MOZZARELLA Z DODATKAMI wybierz jedna z opcji, podajemy z pieczywem własnego wypieku: |
||
|
MOZZARELLA DI BUFALA D.O.P ser z bawolego mleka |
39 | |
|
BURRATA D.O.P ser z krowiego mleka wypełnionego śmietanką |
41 | |
|
+ wybierz dodatki |
||
|
1/ pomidorki wiśniowe / słonecznik / bazylia / rukola / grana padano D.O.P. / czosnek / evo truflowe |
||
|
2/ mortadella di Bologna I.G.P. / rukola / grana padano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / evo D.O.P. |
||
| PROSCIUTTO TIME *podawane z pieczywem własnego wypieku |
||
| SELEKCJA WŁOSKICH WĘDLIN | 49 | |
|
|
||
|
BRUSCHETTA podawana na chlebie własnego wypieku |
||
|
wybierz jedną z opcji: |
||
|
1/ stracciatella I.G.P./ pomidorki datterini/ pieczony czosnek/ bazylia / evo D.O.P. |
29 | |
|
2/ mortadella di Bologna I.G.P / ricotta / pistacja / evo truflowe |
32 | |
| 3/ pieczona figa / gorgonzola D.O.P. / bazylia / evo D.O.P. / piennolo del vesuvio D.O.P. | 32 | |
| 4/ anchois / piennolo del vesuvio D.O.P. / bazylia / grana padano D.O.P. / evo D.O.P. | 32 | |
| FOCACCIA |
||
| 1/ standard: rozmaryn / evo D.O.P | 22 | |
| top: burrata / pomidorki datterini / rukola | 44 | |
| 2/ lardo – włoska słonina / parmezan / świeżo mielony pieprz | 33 | |
| OLIWKI | ||
| oliwki riviera | 15 | |
| oliwki jabłuszka | 17 | |
GREEN
| *podawana z pieczywem własnego wypieku | ||
|
NO.1. zielenina / awokado / oliwki jabłuszka / prosciutto di Parma D.O.P. / pomidorki wiśniowe / |
45 | |
|
NO.2. zielenina / karmelizowane orzechy / gruszka / figa / pecorino romano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / winogrona |
45 |
DOLCI
| WŁOSKIE TIRAMISU | 25 | |
|
BABA WŁOSKA z lodami śmietankowymi i marakują |
35 | |
| SERNIK PISTACJOWY | 25 | |
|
CIAMBELLA NUTELLA do podziału na kilka osób |
41 | |
|
MASCARPONE - NUTELLA |
28 |
PIZZA ROSSA
| w tej pizzy zawsze: pomidory s.marzano D.O.P./ fiordilatte/ grana D.O.P. *zamień fior di latte na BUFALĘ |
+8 pln | |
| ROSSA NO1 vegan Marinara uwaga ! bez fiordilatte | 25 pln | |
| ROSSA NO2 standard: Margherita | 35 pln | |
| lub top: Margherita z Bufalą D.O.P. | 43 pln | |
| ROSSA NO3 kapary/ oliwki riviera/ anchois/ bazylia/ oregano/ czosnek/ evo D.O.P./*bez fior di latte | 39 pln | |
| ROSSA NO4 spianata calabrese picante/ salame napoli/ pepperoncino/ evo D.O.P./ rukola | 45 pln | |
| ROSSA NO5 prosciutto cotto/ karczochy/ pieczarki polskie/ bazylia świeża/ evo D.O.P. | 46 pln | |
| ROSSA NO6 prosciutto di Parma D.O.P./ pomidorki datterini/ rukola/ grana padano D.O.P./evo D.O.P. | 52 pln | |
| ROSSA NO7 pancetta affumicata/ burrata D.O.P./ piennolo del vesuvio D.O.P./ pomidorki datterini/ bazylia/ evo D.O.P. | 56 pln | |
| ROSSA NO8 nduja calabrese/ spianata calabrese picante/ robiola/ tallegio D.O.P./ szalotka/ bazylia | 49 pln | |
| ROSSA NO9 pieczona papryka peperoni/ duszony por/ karmelizowane orzechy/ pasta z karczochów /kiełki groszku/*bez fior di latte |
47 pln | |
| *zamów również w opcji z wędliną + spianata calabrese picante | +6 pln | |
| ROSSA NO10 ser kozi fresco capra/ ricotta/ konfitura z cebuli/ peperoncino/ evo D.O.P. | 47pln | |
| ROSSA NO11 salsiccia/ salame napoli/ szalotka/ alpejski ser dobbiaco D.O.P. | 48 pln | |
| ROSSA NO12 nduja calabrese / mascarpone / marynowane słodkie papryczki peperoncino / szalotka / peperoncino / chips ze spianaty / evo D.O.P. / *bez fior di latte |
54 pln |
Pizza Bianca
| w tej pizzy znajdziesz: fiordilatte/ grana D.O.P. *zmień fior di latte na BUFALE |
+8 pln | |
| BIANCA NO1 salsciccia/ friarelli/ evo D.O.P./ scamorza affumicata | 39 pln | |
| BIANCA NO2 nduja calabrese/ ricotta/ miód ekologiczny/ rukola/ evo D.O.P. *zamów również w opcji VEGE z bomba calabra |
45 pln | |
| BIANCA NO3 mascarpone/ cukinia/ pancetta affumicata/ świeże kwiaty/ świeżo mielony pieprz | 49 pln | |
| BIANCA NO4 mortadella di Bologna I.G.P./ pistacje/ evo D.O.P./ pecorino romano D.O.P. | 48 pln | |
| *w opcji z czarną truflą | +12 pln | |
| BIANCA NO5 taleggio D.O.P./ straciatella I.G.P./ bazylia/ evo D.O.P./ gorgonzola D.O.P. | 48 pln | |
| BIANCA NO6 mascarpone/ gorgonzola D.O.P./ gruszka/ orzechy karmelizowane/ kwiaty chabru/ winogrona | 47 pln | |
TOP PIZZE SEZONOWE
| TOP ROSSA PRINCESS s.marzano D.O.P. / czosnek / oregano / straciatella (kremowe wnętrze burraty) / grana D.O.P. / bazylia / evo D.O.P. | 44 | |
| DODAJ EKSTRA nduja / VEGE bomba calabra | +6 | |
| TOP ROSSA AMERICAN DREAM salsiccia piccante / mieszanka dwóch mlecznych serów dobbiaco i fior di latte / s.marzano D.O.P. / oregano / czosnek | 49 | |
|
|
||
|
TOP ROSSA CLOUD Prosciutto di Parma / Mozzarella di Bufala D.O.P. / bazylia / s. marzano D.O.P. / evo D.O.P. |
55 | |
|
TOP ROSSA OLIO STAR roast beef di Manzo / pieczona sałata rzymska / evo D.O.P. peperoncino / grana D.O.P. / pecorino romano / fior di latte / s. marzano D.O.P. / cytryna |
54 | |
|
TOP BIANCA FUNGHI E DELIZIA beszamel borowikowy / provolone piccante / pieczona ricotta / borowik duszony na oliwie / por / evo D.O.P. / guanciale / nać pietruszki / pieprz *zamów również w opcji vege |
54 | |
|
|
||
|
TOP BIANCA IT'S ME! PUMPKIN sos z dyni hokkadio / pomidorki datterini / nduja / straciatella / szałwia / evo D.O.P. / pangrattato + spianata *zamów również w opcji vege |
49 |
|
|
|
||
| DO KAŻDEJ PIZZY DODAJ BURRATA D.O.P. |
+19 |
Let’s drink
|
LEMONIADA domowej roboty 0,45 l |
||
|
KLASYCZNA |
19 | |
|
LICZI-CYTRYNA |
23 | |
|
PISTACJA-RABARBAR |
23 | |
|
JAGODA-KOKOS |
23 | |
|
WIŚNIA-BRZOSKWINIA |
23 | |
|
*zamów 1 litr dowolnej lemoniady |
41 | |
|
|
||
|
KAWA |
||
|
ESPRESSO / AMERICANO |
10/13 | |
|
CAPPUCCINO / LATTE |
15/16 | |
|
ESPRESSO TONIC / ESPRESSO ORANGE TONIC |
19/23 | |
|
|
||
|
NAPARY 0,4 l |
||
|
GINGER HOT imbir, miód, cytrusy, cynamon, goździk |
23 | |
|
ROSE MARIE konfitura różana, cytrusy, rozmaryn |
25 | |
|
RASPBERRY&HONEY malina, cytrusy, miód, czerwony pieprz |
23 | |
|
|
||
|
HERBATA NATURALNA |
||
|
KUBEK zapytaj obsługę o rodzaje *Do każdej herbaty dodaj miód +4 |
16 | |
|
|
||
|
SOK WYCISKANY |
20 | |
|
|
||
|
WŁOSKIE NAPOJE |
||
|
ORANSODA / LEMONSODA / MOJITO / CHINOTTO |
14 | |
|
BEZALKOHOLOWY APERITIF sanbitter - red / crodino |
15 | |
|
|
||
|
WODA |
||
|
DUŻA WŁOSKA niegazowana / gazowana 0,8 l |
18 | |
|
MAŁA WŁOSKA niegazowana / gazowana 0,28 l |
8 | |
|
|
||
|
INNE |
||
|
COLA / COLA ZERO 0,25 l |
10 | |
|
SOK JABŁKOWY / POMARAŃCZOWY 0,25 l |
9 |
Cheers
|
SPRITZERY & KOKTAJLE |
||
|
PINK ROSE lillet rose / kinley pink / świeże maliny |
33 | |
|
LILAC CANDY lillet rose / tonic o smaku kwiatu bzu / fiołek |
32 | |
|
UNICORN BLUSH lillet rose / frizzante / liczi / róża |
32 | |
|
BITTER KISS lillet blanc / tonic / gorzka pomarańcza / grejpfrut |
32 | |
|
HUGO lillet blanc / czarny bez / limonka / frizzante |
32 | |
|
APEROL SPRITZ aperol / frizzante / woda gazowana / pomarańcza |
32 | |
|
*zapytaj obsługę o opcję alkohol free |
||
|
|
||
|
FRIZZANTE ON TAP |
||
|
FRIZZANTE dodaj: maliny +5 / cytrusy +5 / róża +6 0,15 l / 0,5 l / 1 l |
16/40/79 | |
|
|
||
|
BĄBLE |
||
|
RÓŻOWE PROSECCO 0,75 l *zamów również w opcji alkohol free |
110 | |
|
|
||
|
|
||
|
WINE BAR |
||
|
BIAŁE / CZERWONE dodaj bez i różę +6 0,15 l / 0,5 l / 1 l |
18/49/95 |
|
|
|
|
|
|
PIWO |
||
|
BIRRA MORETTI on tap 0,33 l / 0,5 l |
17/18 |
|
|
BIRRA moretti / peroni nastro azzuro / peroni 0,33 l |
16 | |
|
BIRRA MENABREA la 150° weiss 0,33 l |
20 | |
|
BIRRA MENABREA 0% 0,33 l |
16 | |
|
PERONI NASTRO AZZURO 0% 0,33 l |
16 |
KONTAKT:
Wita Stwosza 16, Wrocław
mob: 787 012 013
GODZINY OTWARCIA:
poniedziałek-czwartek + niedziela 12:00-22:00
piątek i sobota 12:00-23:00
