Gdynia
Pizza w Olio wypiekana jest w temperaturze około 450° przez maksymalnie 90 sekund. Ciasto to połączenie mąki typu 00, filtrowanej wody, drożdży i soli morskiej. Jesteśmy w gronie TOP 50 najlepszych pizzerii na świecie. Nasze lokale posiadają certyfikat prawdziwej pizzy Neapolitańskiej A.V.P.N. Gliwice pod no. 841, Kraków no. 935, Katowice no. 1012, Bielsko - Biała no. 1013.
Odwiedź nas. Wypiekamy codziennie od 12.00. Miło nam być z Wami razem w Gdyni.
LET’S START
MOZZARELLA Z DODATKAMI wybierz jedna z opcji, podajemy z pieczywem własnego wypieku: |
|||
MOZZARELLA DI BUFALA D.O.P ser z bawolego mleka |
39 | ||
BURRATA D.O.P ser z krowiego mleka wypełnionego śmietanką |
41 | ||
+ wybierz dodatki |
|||
1/ pomidorki wiśniowe / słonecznik / bazylia / rukola / grana padano D.O.P. / czosnek / evo truflowe |
|||
2/ mortadella di Bologna I.G.P. / rukola / grana padano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / evo D.O.P. |
|||
|
|||
PROSCIUTTO TIME *podawane z pieczywem własnego wypieku |
49 | ||
SELEKCJA WŁOSKICH WĘDLIN | |||
BRUSCHETTA podawana na chlebie własnego wypieku |
|||
wybierz jedną z opcji: |
|||
1/ stracciatella I.G.P./ pomidorki datterini/ pieczony czosnek/ bazylia / evo D.O.P. |
29 | ||
2/ mortadella di Bologna I.G.P / ricotta / pistacja / evo truflowe |
32 | ||
3/ pieczona figa / gorgonzola D.O.P. / bazylia / evo D.O.P. / piennolo del vesuvio D.O.P. | 32 | ||
4/ anchois / piennolo del vesuvio D.O.P. / bazylia / grana padano D.O.P. / evo D.O.P. | 32 | ||
FOCACCIA |
|||
1/ standard: rozmaryn / evo D.O.P | 22 | ||
top: burrata / pomidorki datterini / rukola | 44 | ||
2/ lardo – włoska słonina / parmezan / świeżo mielony pieprz | 33 | ||
OLIWKI | |||
oliwki riviera | 15 | ||
oliwki jabłuszka | 17 | ||
|
GREEN
*podawana z pieczywem własnego wypieku | |||
NO.1. zielenina / awokado / oliwki jabłuszka / prosciutto di Parma D.O.P. / pomidorki wiśniowe / |
43 | ||
NO.2. zielenina / karmelizowane orzechy / gruszka / figa / pecorino romano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / winogrona |
43 |
DOLCI
WŁOSKIE TIRAMISU | 25 | ||
BABA WŁOSKA z lodami śmietankowymi i marakują |
34 | ||
SERNIK PISTACJOWY z białą czekoladą i kruszonymi pistacjami |
24 | ||
CIAMBELLA NUTELLA do podziału na kilka osób |
41 |
TOP PIZZE SEZONOWE
TOP ROSSA PRINCESS s.marzano D.O.P./ czosnek/ oregano/ straciatella (kremowe wnętrze burraty) / grana D.O.P./ bazylia świeża/ evo D.O.P. | 43 | |
DODAJ EKSTRA nduja / VEGE bomba calabra | +6 | |
TOP CLOUD prosciutto di parma D.O.P. / mozzarella di bufala D.O.P. / bazylia / s. marzano D.O.P. / evo D.O.P. | 53 | |
TOP ROSSA AMERICAN DREAM salsiccia piccante/ mieszanka dwóch mlecznych serów/ |
48 |
|
TOP ROSSA OLIO'S CAPONATA burrata D.O.P./ pieczony bakłażan/ grillowana, marynowana papryka/ oliwki zielone/ słone, prażone migdały/ czosnek/ s.marzano D.O.P. |
52 |
|
OLIO STAR Roast Beef di Manzo / fior di latte / sałata rzymska / pecorino romano D.O.P. / cytryna / s.marzano D.O.P / evo peperoncino |
52 |
|
|
||
TOP BIANCA ALLORA! Trufla&Speck włoska dojrzewająca wędlina - speck/ sos z tartych pieczarek i trufli/ fior di latte/ parmezan tarty |
49 |
|
|
||
DO KAŻDEJ PIZZY DODAJ BURRATA D.O.P. |
+19 |
PIZZA ROSSA
w tej pizzy zawsze: pomidory s.marzano D.O.P./ fiordilatte/ grana D.O.P. *zamień fior di latte na BUFALĘ |
+8 | |
ROSSA NO1 vegan Marinara uwaga ! bez fiordilatte | 27 | |
ROSSA NO2 standard: Margherita | 33 | |
lub top: Margherita z Bufalą D.O.P. | 41 | |
ROSSA NO3 kapary/ oliwki riviera/ anchois/ bazylia/ oregano/ czosnek/ evo D.O.P./*bez fior di latte | 39 | |
ROSSA NO4 spianata calabrese picante/ salame napoli/ pepperoncino/ evo D.O.P./ rukola | 45 | |
ROSSA NO5 prosciutto cotto/ karczochy/ pieczarki polskie/ bazylia świeża/ evo D.O.P. | 44 | |
ROSSA NO6 prosciutto di Parma D.O.P./ pomidorki datterini/ rukola/ grana padano D.O.P./evo D.O.P. | 49 | |
ROSSA NO7 pancetta affumicata/ burrata D.O.P./ piennolo del vesuvio D.O.P./ pomidorki datterini/ bazylia/ evo D.O.P. | 54 | |
ROSSA NO8 nduja calabrese/ spianata calabrese picante/ robiola/ tallegio D.O.P./ szalotka/ bazylia | 48 | |
ROSSA NO9 pieczona papryka peperoni/ duszony por/ karmelizowane orzechy/ pasta z karczochów /kiełki groszku/*bez fior di latte |
46 | |
*zamów również w opcji z wędliną + spianata calabrese picante | +6 | |
ROSSA NO10 ser kozi fresco capra/ ricotta/ konfitura z cebuli/ peperoncino/ evo D.O.P. | 46 | |
ROSSA NO11 salsiccia/ salame napoli/ szalotka/ alpejski ser dobbiaco D.O.P. | 47 | |
ROSSA NO12 nduja calabrese / mascarpone / marynowane słodkie papryczki peperoncino / szalotka / peperoncino / chips ze spianaty / evo D.O.P. / *bez fior di latte |
49 |
Pizza Bianca
w tej pizzy znajdziesz: fiordilatte/ grana D.O.P. *zmień fior di latte na BUFALE |
+8 | |
BIANCA NO1 salsciccia/ friarelli/ evo D.O.P./ scarmoza affumicata | 43 | |
BIANCA NO2 nduja calabrese/ ricotta/ miód ekologiczny/ rukola/ evo D.O.P. *zamów również w opcji VEGE z bomba calabra |
45 | |
BIANCA NO3 mascarpone/ cukinia/ pancetta affumicata/ świeże kwiaty/ świeżo mielony pieprz | 46 | |
BIANCA NO4 mortadella di Bologna I.G.P./ pistacje/ evo D.O.P./ pecorino romano D.O.P. | 48 | |
*w opcji z czarną truflą | +12 | |
BIANCA NO5 taleggio D.O.P./ straciatella I.G.P./ bazylia/ evo D.O.P./ gorgonzola D.O.P. | 47 | |
BIANCA NO6 mascarpone/ gorgonzola D.O.P./ gruszka/ orzechy karmelizowane/ kwiaty chabru/ winogrona | 47 | |
Let’s drink
LEMONIADA domowej roboty 0,45 l |
|||
KLASYCZNA |
18 | ||
LICZI-CYTRYNA |
22 | ||
PISTACJA-RABARBAR |
22 | ||
JAGODA-KOKOS |
22 | ||
WIŚNIA-BRZOSKWINIA |
22 | ||
*zamów 1 litr dowolnej lemoniady |
38 | ||
|
|||
KAWA |
|||
ESPRESSO / AMERICANO |
10/13 | ||
CAPPUCCINO / LATTE |
14/16 | ||
ESPRESSO TONIC / ESPRESSO ORANGE TONIC |
19/22 | ||
|
|||
NAPARY 0,4 l |
|||
GINGER HOT imbir, miód, cytrusy, cynamon, goździk |
23 | ||
ROSE MARIE konfitura różana, cytrusy, rozmaryn |
23 | ||
RASPBERRY&HONEY malina, cytrusy, miód, czerwony pieprz |
23 | ||
|
|||
HERBATA NATURALNA |
|||
KUBEK zapytaj obsługę o rodzaje *Do każdej herbaty dodaj miód +4 |
16 | ||
|
|||
SOK WYCISKANY |
20 | ||
|
|||
WŁOSKIE NAPOJE |
|||
ORANSODA / LEMONSODA / MOJITO / CHINOTTO |
13 | ||
BEZALKOHOLOWY APERITIF sanbitter - red / crodino |
14 | ||
|
|||
WODA |
|||
DUŻA WŁOSKA niegazowana / gazowana 0,8 l |
18 | ||
MAŁA WŁOSKA niegazowana / gazowana 0,28 l |
8 | ||
|
|||
INNE |
|||
COLA / COLA ZERO 0,25 l |
10 | ||
SOK JABŁKOWY / POMARAŃCZOWY 0,25 l |
9 |
Cheers
SPRITZERY & KOKTAJLE |
||
PINK ROSE lillet rose / kinley pink / świeże maliny |
31 | |
LILAC CANDY lillet rose / tonic kwiat wiśni / fiołek |
32 | |
UNICORN BLUSH lillet rose / frizzante / liczi / róża |
32 | |
BITTER KISS lillet blanc / tonic / gorzka pomarańcza / grejpfrut |
32 | |
HUGO lillet blanc / czarny bez / limonka / frizzante |
31 | |
APEROL SPRITZ aperol / frizzante / woda gazowana / pomarańcza |
31 | |
*zapytaj obsługę o opcję alkohol free |
||
|
||
FRIZZANTE ON TAP |
||
FRIZZANTE dodaj: maliny +5 / cytrusy +5 / róża +6 0,15 l / 0,5 l / 1 l |
16/40/79 | |
|
||
BĄBLE |
||
RÓŻOWE PROSECCO 0,75 l *zamów również w opcji alkohol free |
99 | |
|
||
SZAMPAN |
||
G.H. MUMM ROSE 0,75 l |
290 | |
G.H. MUMM ICE EXTRA 0,75 l |
290 | |
|
||
WINE BAR |
||
BIAŁE / CZERWONE dodaj bez i różę +6 0,15 l / 0,5 l / 1 l |
17/49/89 |
|
|
|
|
PIWO |
||
BIRRA MORETTI on tap 0,33 l / 0,5 l |
16/17 |
|
BIRRA moretti / peroni nastro azzuro / peroni 0,33 l |
16 | |
BIRRA MENABREA la 150° weiss 0,33 l |
19 | |
BIRRA MENABREA 0% 0,33 l |
16 | |
PERONI NASTRO AZZURO 0% 0,33 l |
16 |
KONTAKT:
Al. Marszałka Piłsudskiego 11
Gdynia, Poland
gdynia@olio-pizzanapoletana.pl
GODZINY OTWARCIA:
poniedziałek-czwartek + niedziela 12:00-22:00
piątek i sobota 12:00-23:00