Bielsko
Pizza w Olio wypiekana jest w temperaturze około 450° przez maksymalnie 90 sekund. Ciasto to połączenie mąki typu 00, filtrowanej wody, drożdży i soli morskiej. Jesteśmy w gronie TOP 50 najlepszych pizzerii na świecie. Nasze lokale posiadają certyfikat prawdziwej pizzy Neapolitańskiej A.V.P.N. Gliwice pod no. 841, Kraków no. 935, Katowice no. 1012, Bielsko - Biała no. 1013.
Odwiedź nas. Wypiekamy codziennie od 12.00. Jest nam miło być z Wami w BB.
Let’s start
MOZARELLA Z DODATKAMI wybierz jedna z opcji, podajemy z pieczywem własnego wypieku: |
||
MOZZARELLA DI BUFALA D.O.P ser z bawolego mleka | 38 | |
BURRATA D.O.P ser z krowiego mleka wypełnionego śmietanką | 39 | |
+ wybierz dodatki: | ||
1/ pomidorki wiśniowe / słonecznik / bazylia / rukola / grana padano D.O.P. / czosnek / evo truflowe | ||
2/ mortadella di Bologna I.G.P. / rukola / grana padano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / evo D.O.P. | ||
PROSCIUTTO TIME *podawane z pieczywem własnego wypieku |
||
SELEKCJA WŁOSKICH WĘDLIN | 49 | |
BRUSCHETTA podawana na chlebie własnego wypieku | ||
wybierz jedną z opcji: | ||
1/ stracciatella I.G.P./ pomidorki datterini/ pieczony czosnek/ bazylia / evo D.O.P. | 29 | |
2/ mortadella di Bologna I.G.P / ricotta / pistacja / evo truflowe | 31 | |
3/ pieczona figa / gorgonzola D.O.P. / bazylia / evo D.O.P. / piennolo del vesuvio D.O.P. | 30 | |
4/ anchois / piennolo del vesuvio D.O.P. / bazylia / grana padano D.O.P. / evo D.O.P. | 29 | |
FOCACCIA | ||
1/ standard: rozmaryn / evo D.O.P | 21 | |
top: burrata / pomidorki datterini / rukola | 39 | |
2/ lardo – włoska słonina / parmezan / świeżo mielony pieprz | 32 | |
OLIWKI | ||
oliwki riviera | 14 | |
oliwki jabłuszka | 16 |
GREEN
*podawana z pieczywem własnego wypieku | ||
NO.1. zielenina / awokado / oliwki jabłuszka / prosciutto di Parma D.O.P. / pomidorki wiśniowe / grana D.O.P. / słonecznik / świeże kwiaty |
40 | |
NO.2. zielenina / karmelizowane orzechy / gruszka / figa / pecorino romano D.O.P. / pomidorki wiśniowe / winogrona |
40 | |
DOLCI
POŁAMANE CANNOLI Z KREMEM RICOTTA + świeże owoce i pistacja |
32 | |
BABA WŁOSKA + lody śmietankowe i marakuja |
32 | |
MASCARPONE-NUTELLA | 25 | |
CIAMBELLA NUTELLA do podziału dla kilku osób |
39 | |
WŁOSKIE TIRAMISU | 24 |
TOP PIZZE SEZONOWE
TOP ROSSA PRINCESS s.marzano D.O.P./ czosnek/ oregano/ straciatella - (kremowe wnętrze burraty) / grana D.O.P./ bazylia świeża/ evo D.O.P. | 42 pln | |
DODAJ EKSTRA nduja / VEGE bomba calabra |
+6 pln | |
TOP ROSSA OLIO STAR Roast Beef di Manzo/ fior di latte/ sałata rzymska/ pecorino romano D.O.P./ cytryna/ s.marzano D.O.P./ evo peperoncino |
52 pln | |
TOP ROSSA AMERICAN DREAM salsiccia piccante/ mieszanka dwóch mlecznych serów/ dobbiaco i fior di latte/ s.marzano D.O.P./ oregano/ czosnek |
48 pln | |
TOP BIANCA LOVE ME OR LEAVE ME delikatny, długo gotowany ozór wołowy/ chrzanowy creme fraiche/ piklowana szalotka/ smażone kapary/ szczypior |
44 pln | |
|
TOP BIANCA STAY SEXY truskawki w glazurze z miodu i kremu balsamicznego z Modeny/ fior di latte/ breasola tirolese/ ricotta/ bazylia *zamów również w opcji VEGE |
47 pln |
TOP BIANCA TIME FOR ASPARAGUS szparagi grillowane fior di latte/ sos na bazie wędzonego żółtka/ pancetta arrotolata/ szczypior/ grana D.O.P. | 49 pln | |
DO KAŻDEJ PIZZY DODAJ: BURRATA D.O.P. | +19 pln |
Pizza Bianca
w tej pizzy znajdziesz: fiordilatte/ grana D.O.P. *zmień fiordilatte na BUFALE |
+8 pln | |
BIANCA NO1 salsciccia/ friarelli/ evo D.O.P./ scarmoza affumicata | 39 pln | |
BIANCA NO2 nduja calabrese/ ricotta/ miód ekologiczny/ rukola/ evo D.O.P. *zamów również w opcji VEGE z bomba calabra |
43 pln | |
BIANCA NO3 mascarpone/ cukinia/ pancetta affumicata/ świeże kwiaty/ świeżo mielony pieprz | 44 pln | |
BIANCA NO4 mortadella di Bologna I.G.P./ pistacje/ evo D.O.P./ pecorino romano D.O.P. | 46 pln | |
*w opcji z czarną truflą | +12 pln | |
BIANCA NO5 taleggio D.O.P./ straciatella I.G.P./ bazylia/ evo D.O.P./ gorgonzola D.O.P. | 46 pln | |
BIANCA NO6 mascarpone/ gorgonzola D.O.P./ gruszka/ orzechy karmelizowane/ kwiaty chabru/ winogrona | 45 pln | |
PIZZA ROSSA
w tej pizzy zawsze: pomidory s.marzano D.O.P./ fiordilatte/ grana D.O.P. *zamień fiordilatte na BUFALĘ |
+8 pln | |
ROSSA NO1 vegan Marinara *bez fior di latte | 24 pln | |
ROSSA NO2 standard: Margherita | 31 pln | |
lub top: Margherita z Bufalą D.O.P. | 39 pln | |
ROSSA NO3 kapary/ oliwki riviera/ anchois/ bazylia/ oregano/ czosnek/ evo D.O.P./ *bez fior di latte | 38 pln | |
ROSSA NO4 spianata calabrese picante/ salame napoli/ pepperoncino/ evo D.O.P./ rukola | 42 pln | |
ROSSA NO5 prosciutto cotto/ karczochy/ pieczarki polskie/ bazylia świeża/ evo D.O.P. | 43 pln | |
ROSSA NO6 prosciutto di Parma D.O.P./ pomidorki datterini/ rukola/ grana padano D.O.P./evo D.O.P. | 48 pln | |
ROSSA NO7 pancetta affumicata/ burrata D.O.P./ piennolo del vesuvio D.O.P./ pomidorki datterini/ bazylia/ evo D.O.P. | 51 pln | |
ROSSA NO8 nduja calabrese/ spianata calabrese picante/ robiola/ tallegio D.O.P./ szalotka/ bazylia | 45 pln | |
ROSSA NO9 pieczona papryka peperoni/ duszony por/ karmelizowane orzechy/ pasta z karczochów/ kiełki groszku/ *bez fior di latte |
45 pln | |
*zamów również w opcji z wędliną + spianata calabrese picante | +6 pln | |
ROSSA NO10 ser kozi fresco capra/ ricotta/ konfitura z cebuli/ peperoncino/ evo D.O.P. | 44 pln | |
ROSSA NO11 salsiccia/ salame napoli/ szalotka/ alpejski ser dobbiaco D.O.P. | 45 pln | |
ROSSA NO12 nduja calabrese / mascarpone / marynowane słodkie papryczki peperoncino / szalotka / peperoncino / chips ze spianaty / evo D.O.P. / *bez fior di latte |
47 płn |
KONTAKT:
Olszówka 27a, Bielsko-Biała
mob: 728 890 003
GODZINY OTWARCIA:
poniedziałek-czwartek + niedziela 12:00-22:00
piątek i sobota 12:00-23:00